Vårens scoutmöten 2018

Anmälan er till vårterminen här >>

Vi erbjuder verksamhet för Familjescout [4-7 år], Spårarscout [8-9 år] och Upptäckarscout [10-11 år].

Vi träffas i vår gula stuga på Flädergatan 44 om inget annat anges. Du hittar vår stuga här >>

Tema: Hitta bort

Jan 13 kl. 10:00 – 12:00

Denna gång bjuder vi på mat. Medtag tallrik, bestick, mugg/kåsa (allt i plast el dyl) som ni diskar hemma sen. Medtag också egna sittunderlägg. Tänk på: Kläder efter väder!!

Tema: Hitta hem

Jan 27 kl. 10:00 – 12:00

Vad ska man tänka på om man kommit bort sig i skogen? Hur gör man för att känna sig trygg? Hur kan man överleva en natt i skogen utan tält? Och hur orienterar man sig hem igen? Detta är några av de frågor vi går igen denna lördag.   :)

Medtag mellanmål (exempelvis frukt, macka, vatten). Medtag också egna sittunderlägg. Tänk på: Kläder efter väder!!

Feb 10 kl. 10:00 – 12:00

Tema: Bygga och surra

Feb 24 kl. 10:00 – 12:00
Välkommen på scoutäventyr på lördag med tema bygga o surra.Våra Familjescouter [4-7år] kommer få bygga en mini-OS arena och sedan prova på olika roliga sporter.Våra äldre scouter [8 år och äldre] kommer fortsätta bygga och surra på vår lägerplats utanför stugan. De har surrat vindskydd, diskställ och annat som hör lägerplats till och kommer på lördag fortsätta med matplats och lägerportal (entré).Och såklart tänds OS elden!

Tema: Värme. Personlig förberedelser, kläder o sjukvård.

Mar 10 kl. 10:00 – 12:00

Våra familjescouter [4-7 år] tänder fotoskenlykta, prövar stormkök och experimenterar kring temat värme.

Våra äldre scouter får bl a lära sig hur man klär sig rätt, hur man hanterar kyla i övrigt, hur man klarar sig hemma utan ström/värme, vad bokstaven H står för och mycket mer.

Vi avslutar gemensamt med blåbärssoppa på stormköken och tillhörande egen medhavd fika.

Är du ny är du välkommen att testa en gång gratis. Vi kör kl. 10-12.

Medtag mellanmål (exempelvis frukt, macka, vatten). Medtag också egna sittunderlägg. Tänk på: Kläder efter väder!!

Tema: Värme. Eld, utrymning, fara.

Mar 24 kl. 10:00 – 13:00

Räddningstjänsten kommer! :)

Apr 7 kl. 10:00 – 12:00

Välkommen på detta öppna scoutmöte under Påsklovet då hela familjen är välkommen på uteäventyr.

Vi får lära oss laga mat och miljö kopplat till mat. Allt över öppen eld som vi själva tänder!

Apr 14 kl. 09:00 – 16:00

Ledare och föräldrar.

Scouternas ledarutbildningar är välrenommerade och väl aktad i samhället.  Utbildningen är gratis och vi bjuder på fika och lunch.

Kursens innehåll:
1. Trygga Möten
2. Leda Scouting (grundutbildning)
3. Friluftsliv

Mer info och anmälan:  –>>

Apr 21 kl. 10:00 – 13:00

Denna gång får barnen komma utklädda som riddare, prinsessor och drakar, då firar vi världsscouternas legend om Sankt Göran & draken.

Denna gång bjuder vi på korv m bröd och tårta. Medtag tallrik, bestick, mugg/kåsa (allt i plast el dyl) som ni diskar hemma sen. Medtag också egna sittunderlägg. Tänk på: Kläder efter väder!!

Tema: Packa. Personlig och gemensam packning.

Maj 5 kl. 10:00 – 12:00

Vårläger [övernattning]

Maj 10 kl. 13:00 –  Maj 12 kl. 12:00
Under Kristihimmelfärdshelgen, torsdag 10 maj till lördag 12 maj, välkomnas scoutkårens alla medlemmar till ett Vårläger på härliga Sävsjövik, en lägergård med naturskönt läge med utsikt över Sävsjön i Svaneholm.

Mer info hittar ni här  –>>

Tema: Mat

Jun 2 kl. 10:00 – 12:00
Samling Björbostugan. Antingen går vi vidare till torpet Ramshulan om vädret tillåter eller stannar vid Björbostugan där lite tak mm finns vid sämre väder.På natursköna Rya Åsar får vi denna dag gå tipspromenad, laga mat på våra stormkök, leka och upptäcka naturen.   :)

Bildresultat för sommaravslutning

Sommaravslutning.

Jun 16 kl. 10:00 – 13:00
Sommaravslutning!  :)
Vi får laga grillspett och får något sött till efterrätt. Skattjakt, boule, brändboll, bågskytte för de äldre, livlinekastning och massa andra roliga upptåg. Missa inte vår festliga avslutning på vårterminen.

Denna gång bjuder vi på mat. Medtag tallrik, bestick, mugg/kåsa (allt i plast el dyl) som ni diskar hemma sen. Medtag också egna sittunderlägg. Tänk på: Kläder efter väder!!

Scoutläger Halland Riddarläger.

Jul 28 – Aug 4

Till sommaren åker scoutkåren på scoutläger i Halland med riddartema.
Familjescout 30/7-31/7
Spårarscout 28/7-31/7

För medlemmar: Uppstart höstterminen 2018

Aug 31 kl. 17.00 – Sep 1 kl. 15:00