Vårens scoutmöten 2019

42416706_2204149062988869_2177713105297997824_o

Anmälan er till våra möten här >>

Tänk på !!

• Barn och vuxna kör scouting tillsammans i vår scoutkår oavsett ålder. Ett familjeäventyr med andra ord!   :)
  • Kläder efter väder och sittunderlag.
    Medtag eget mellanmål (ex macka o frukt), vi tar en paus och fikar tillsammans.
  • Vi erbjuder verksamhet för Familjescout [4-7 år], Spårarscout [8-9 år] och Upptäckarscout [10-11 år].
  • Alla avdelningar (åldersgrupper) träffas samma dag och tid men vi delar upp oss och är på olika platser omkring vår stuga när vi kör våra olika aktiviteter.
  • Vi har alltid gemensam samling för alla åldrar i början och slutet av mötet runt flaggstången.

12/1   Planering

Lördag kl. 9-12

Planeringsdag i scoutstugan. Scoutkåren bjuder på frukostbuffé.

19/1   Lära känna oss och naturen

Lördag kl. 10-12

Vi lär känna varandra och naturen.
4-7 år:   Laga Chokladbanan över öppen eld.
8-11 år:   Lära om elden; tälja, spänta, hugga, såga, tända m eldstål.

2/2   Naturen om knuten

Lördag kl. 10-12

Vi åker till Kransmossens friluftsområde. Lär oss olika eldar, tända eld. Lära om yxa och såg. Gå ”inte nudda marken parken”. Åka stjärtlapp om vädret tillåter. Grillar något gott som ni själva tar med er.

OBS!

Vi samlas kl. 10 på Kransmossen. Vi är alltså INTE vid scoutstugan denna gång.

TA MED:

– något att grilla
– kanske något varmt att dricka
– stjärtlapp, pulka el dyl
– skridskor (lär finnas spolad is)
– sittunderlag o kläder efter väder

>> Här hittar ni Kransmossen

>> Mer om Kransmossen

16/2   Naturens ”höjdpunkter”

Lördag kl. 10-12

Måla och sista fix med fågelholkar.

2/3   Allemansrätt & Kniven

4-7 år:   Allemansrätten
8-11 år:   Kniven

16/3   Chiffer, skattjakt och kniven

4-7 år:   Chiffer & Skattjakt
8-11 år:  Bygga 1

30/3  Skapande & Bygga

4-7 år:   Skapa
8-11 år:  Kniv, yxa och såg

Tälja, surra, elda, hugga ved, slanor, knivbevis, vindskydd, bygga diskställ, trefot osv för de äldre scouterna.

Bygga drömfångare av skogens material, måla, skapa med lera, läsa saga, leka osv för de yngre.

13/4  Plantera & Bygga

4-7 år:   Plantera
8-11 år:   Bygga 2

De mindre scouterna kommer gå på en vårupptäckarjakt och leta vårtecken i naturen och också få plantera och upptäcka olika kryddor.

De äldre scouterna fixade slanor och gjorde trefotsurrning förra gången och kommer nu fortsätta med vinkelsurrning och bänkbygge. Perfekt för hajker och läger.

27/4   Sankt Georgsfirande

Lördag kl. 10-12

Alla åldrar. Märkesutdelning och invigning med halsduk (för de som inte redan har).

Sankt Georg
Välkommen på årets Sankt Georgefirande lördag 27/4.

10.00 Flagghissning
10.10 Rollspel om legenden
10.40 Scoutlag med ljus
10.50 Invigning scouter o vuxna m scoutlöfte
11.00 Utdelning märken
11.10 Lek
11.25 Fika
11.50 Kort hajk o lägerinfo
12.00 Slut

11/5  Utflykt

Lördag kl. 10-12

Denna gång åker vi till spännande Trollskogen på Sjöbo. Här finns kul lekplats, konstiga svampar, labyrint, intressanta djur, vacker natur och bra grillmöjligheter. Vi går Trollstigens runda med roliga inslag utmed vägen, går samtidigt en tipspromenad och avslutar med att grilla lite lätt lunch (ex korv m bröd) som du själv tar med (scoutkåren fixar kniv, yxa, tändstickor, ved osv).

De 8 år och äldre är säkert framme vid eldstaden fortare och får gärna börja fixa med elden (spänta, hugga, tälja, tända osv).

– Vi träffas vid Trollskogen (se nedan länk) kl. 10.00:

25/5  Hajkförberedelser & Det stora glasskalaset

Alla åldrar.

Denna gång ses vi i scoutstugan i Brämhult igen. De yngre får samla granskott och ätbara blad som vi testar i lite glass. 😋
Efter lite sagläsning blir det provsmakning och dukning inför det stora glasskalaset. Även lite packning inför Vårlägret på Sävsjövik.

Såklart har vi laddat med massa vanlig glass och hembakat också!

De äldre scouterna får dyka ner i våra lägerlådor och kolla av så allt finns och är funktionellt inför Vårlägret. Kniv, yxa, såg, surrgarn, köksredskap, tändstickor, tält, diskbaljor osv. Mycket att få med men ledarna hjälper till. 😍

7-9/6  Vårhajk

Fredag kl. 17 till Lördag kl. 12

Alla åldrar. Mer info på:  http://bramhult.scout.se/for-scouter/varlager-savsjovik-2019/

Vecka 31   Sommarlägret Scoutiwood

Massor av sommaräventyr på lägergården Apelhult i Rydal, Marks kommun.
Brämhult Scoutkår delar lägerplats med andra kårer. Scoutkåren bor, lagar mat över öppen eld, äter, badar och har kul tillsammans. Dagsaktiviteter tillsammans med andra scouter runt om på lägerområdet. Totalt deltar många hundra scouter från västra Sverige.

Mer info, priser och anmälan hittar ni här:  http://bramhult.scout.se/for-scouter/sommarlagret-scoutiwood-2019/