Mötesplats SCOUTSKOGEN

2016-09-10 11.48.02

Scoutkåren

Sedan 1958 har Brämhults Scoutkår erbjudit ett spännande friluftsliv till barn och ungdomar i Brämhult. I år jubilerar scoutkåren med 60 år och hoppas kunna skapa en närhet till naturen inte bara för våra medlemmar men också för Brämhults skolelever, andra föreningar, samfund och boende i övrigt.

Eldstad med vindskydd

Vår befintliga nergångna eldstad behöver uppdateras, en extra eldstad behöver ordnas då inte alla får plats och olika programaktiviteter behöver kunna ordnas vid fler eldstäder. Dessutom har vi under många år saknat tillgången till bra vindskydd anpassad för att sova i.

Hinderbana

Dessutom vill vi utveckla en ”inte-nudda-marken-parken” och en scout-hinderbana i den intilliggande skogen, även där med en eldstad och ett timrat vindskydd. En plats dit man tar sig via en utmarkerad stig som också kan användas för ljusspår, enkel orientering och med skyltar utmed som lär ut träd och andra växtligheter. Även detta tror vi kan vara av intresse för andra.

Förverkligande

För att nå ovan behöver vi din hjälp.
Ge ett bidrag för att få Fler Barn i Naturen. Vi har startat en insamling via Facebook där man kan bidraga oavsett om man har Facebook eller ej. Pengarna går oavkortat till scoutkårens insamling.

GE ETT BIDRAG HÄR

Du kan också bidraga genom att bli stödmedlem via vår  Scouternas Vänner.

För andra frågor eller idéer på vår insamling, hör gärna av dig till scoutkårens ordförande erik.johnson@bramhultsscoutkar.se.