Om scoutkåren

Scouting är bygga vindskydd, busa med kompisar, hajka, vandra, upptäcka naturen, lära om eld, kniv, yxa, såg, laga mat över öppen eld, internationella sommarläger, hinderbana, sol och bad, klättring, filmkväll, paddla kanot och mycket mer.

Välkommen till scouterna

Scouterna är världens största ungdomsorganisation och finns i alla världens länder utom 6. Nästan en miljard människor i världen har någon gång varit scout sedan starten i Storbritannien 1907.

Vi samlar drygt 60 miljoner i världen, 70.000 i Sverige där nästan var tredje svensk varit scout. Scouting kom till Sverige via Göteborg 1909 och till Borås 1911.

Brämhults Scoutkår startade 1958 och samlar idag ca 60 medlemmar. Det finns äventyr både för barn, ungdomar och vuxna från 4 år och uppåt.