Vuxenhjälp

Kragenas_0739-e1435144882277-428x286

Hjälp oss göra era barn redo för livet!

Vi är en växande scoutkår.
Fler barn vill hänga med på våra äventyr.
Då behövs fler händer till allt som behöver göras.
Se nedan och säg till vad du kan hjälpa till med.   💪 💖

Minst 2 personer per ansvarsområde:

Uthyrning

Scoutstugan är populär för fester, barnkalas och annat. Mestadels dygnshyra under helger. Bokningsförfrågan görs på hemsidan som kommer som mejl till ansvarig. Tillhörande googlekalender. Ev kan www.boka.se användas istället. Utlämning av nycklar, påskrift av avtal, genomgång av stugan osv görs på plats när uthyrningen börjar och återlämning av nycklar mm när hyrestiden är slut.

Vuxenhjälp:  Nikoletta Sipos, Jonas Nilsson

Hemsidan

WordPress. Nyligen uppdaterad wordpress och hemsidesprofil (via förbundet). Lägga över från gammal till ny hemsida, hålla sidor uppdaterade (mestadels vid terminsstart). Ledare för åldersgrupper fixar sin info.

Vuxenhjälp:  Anne Malmström, Björn Blomberg,

Digitalt kontor, Microsoft 365

Via Microsoft för ideella föreningar har scoutkåren billig helhetslösning för digital administration vi inte än fått igång. Office, Onedrive (1 tb) mm finns för resp. användare/vuxen medlem.

Vuxenhjälp:   ev  Mattias Viktorsson,

Medlemsregister

Vårt medlemsregister heter Scoutnet och håller i alla personuppgifter (GDPR admin via förbundet). Handlar mest om att lägga in nya medlemmar, ta bort de som slutat och sätta medlemsavgift. Finns tanke om att lägga in märken också.

Vuxenhjälp:  Per Camen, Anne Malmström

Baka till sommaravslutningen

Preicis som det låter. Finns bakglädjen hemma finns fikasugna barn och vuxna i kåren som tacksamt avnjuter.

Vuxenhjälp:  Linda Brundin, Familjen Swahn, Nikoletta Sipos, Christer Medin

Gräsklippning en gång på sommaren

Lägga upp ett schema på sommarhalvåret och fördela klippansvar mellan förädrar och ledare. Typ 2ggr/år.

Vuxenhjälp:  Peter Nilsson,

Inköp via scoutshop

Ca 3-4 ggr per år köpa in märken, scoutskjortor, halsdukar och övrig utrystning in till scoutkåren. Inlogg finns där alla våra uppgifter finns inlagda. Våra scoutvaror finns i ett skåp i stugan och med en lista i en pärm håller man kolla på vad som behöver beställas.

Ansvara för återvinningen

Vi sorterar alla våra sopor. När det börjar bli fullt behöver det tas med och slängas på återvinningsstation.

Vuxenhjälp:  Christer Medin, Familjen Viktorsson,

Vårhajk

Längre fram på våren ska vi åka på vårläger någonstans i eller kring Borås. Tillsammans med våra ledare sätter vi program, packar material, köper in förbr mtrl, mat osv. Vi fördelar uppgifterna mellan varandra i gruppen.

Sommarläger

Samma som ovan. Sommarläger å andra sidan arrangerat av vårt distrikt så följa info om vad som gäller praktiskt med lägret, anmälningar, betalning osv.