Sommarläger 2019

Scoutiwood logoScoutläger med äventyr, drama och action

Henrik-Arvidsson-DSC_4031

”FARBROR MELKER,

VARFÖR BADAR DU ALLTID MED KLÄDERNA PÅ?”

Var med och skapa filmhistoria på lägerängarna och i skogarna runt Apelhult, Rydal. Oscarsfest, röda mattor och filmpremiärer. Vem vet vad du kommer få uppleva på denna filmfest?

På detta läger kommer du få uppleva både drama, action, komedi och fantasy, kanske till och med skräck. Vattenäventyr, romantiska kvällar, testa modiga trick, polisjakter, alla med ett feel good-slut.

Kommer du få uppleva din ”Meet cute”?

Henrik-Arvidsson-DSC_3951-1

”JAG HAR EN PLAN KLAPPAD OCH KLAR IN I MINSTA DETALJ”

Program

Programmet på lägret kommer ge deltagarna hela Hollywooduniversumet med en scouttwist, med allt från filmkaraktärer och envisa regissörer och galna gameshows och stora lockiga frillor. Förmiddagarna kommer bestå av färdiga aktiviteter medan eftermiddagarna är fria att lägga upp som man vill med ett stort antal drop-in-aktiviteter som kommer passa både den pysslige och den äventyrslystne.

2017-06-03 08.08.54

Vi bjuder även in er att komma med bakom kulisserna och lära er vad som händer bakom filmerna. Hur kan den där superkända skådespelaren hoppa från den där höga byggnaden? Måste man verkligen vara tyst vid tagning och vad händer egentligen på The Walk of Fame? En av dagarna får deltagarna gå ett heldagsspår där de går in i filmernas värld på riktigt och träffar, superhjältarna, skurkarna och allt däremellan.

För anmälan, se längst ner på sidan.

DSC_0056-F1024x768

Veckoschema

Programmet på lägret Scoutiwood kommer att speglas av film. Vi kommer ge scouterna möjlighet att både göra film och uppleva film. Det kommer att vara fasta aktiviteter på förmiddagarna måndag, tisdag, torsdag och fredag.

En av dessa dagar kommer vara ett filmupplevelsespår som kommer sträcka sig över lunch så den dagen fixar vi en medhavd lunch till scouterna. Totalt kommer scouterna alltså göra tre förmiddagsaktiviteter och ett heldagsspår.

På eftermiddagarna kommer det finnas biljettaktiviteter. Biljetterna delar ut till byarna. Alla dessa aktiviteter är också inspirerade av film, både att göra och uppleva. Det kommer även finnas en uppsjö av aktiviteter som man kan göra spontant, alltså utan biljetter.

557429_443125932398424_603248758_n

På onsdagen kommer vi ha en Gameshowdag där man får gå runt och uppleva olika gameshows. Kvällen kommer att avslutas med en stor tävling och festliga aktiviteter vid lägerbålsplatsen. Denna dag kommer också att vara en besöksdag.

DSC_0187-F1024x768

För spårarna (8-9 år), som deltar på lägret tis-tors kommer det finnas aktiviteter onsdag till torsdag. Där de kommer att få uppleva en miniatyrversion av det som de övriga gör under veckan. Under veckan kommer det att spelas Hunger Games för de äldre deltagarna. Starten kommer att vara lördag kväll och håller på tills att spelet är färdigt.

2017-06-03 11.56.24

Ett annat inslag kommer vara filmisar. Något som kanske inte finns för dagens ungdomar men som lägret tycker är en del av Hollywood. Därför kommer det också bli en del av Scoutiwood. För att göra detta vill de ha hjälp av alla anmälda kårer.

De kårer som anmäler sig ombeds att skicka in ett porträttfoto på 3 av ledarna som skall vara med från kåren. Mer information kring detta kommer när anmälningen stängt så Brämhults Scoutkår återkommer när anmälningarna kommit in.

Givetvis så kommer vi under veckan uppleva några av jordens alla filmfestivaler. För alla äldre kommer det finnas café som anordnar aktiviteter på kvällarna. Cafeét kommer också vara inspirerat av filmens magiska värld.

13743201_1039018556179262_519312944_n1

Lägerplatsen

I Viskadalen vid Stora Hålsjön öppnar sig ett härligt lägerområde som sträcker sig med vida ängar mellan sjön och skogen. Apelhult ligger ostört i en spännande och varierad natur med ett rikt djur- och växtliv. Här finns fina skogsstigar och kanotvatten i omgivningarna. Här ligger Apelhult:  https://goo.gl/maps/R9RxN3jjJELaUHvD9

DSC_6283-F1024x768

Packlista

Scoutkåren står för allt som inte är din personliga packning. Vad du ska ha med dig finns i denna  Packlista >>

2017-06-04 08.32.54

Pris & Anmälan

Lägret är från 27 juli till 3 augusti 2019.

Brämhults Scoutkår kommer vara där 30 juli till 1 augusti. Vi gör mat, aktiviteter och bor i kårens tält tillsammans.

Avgift:   8-11 år och vuxen   800 kr/person

För Spårare, Upptäckare och vuxen. De som fyller 8 i år kan också välja denna nivå. Program, tygmärke, mat, T-shirt och plats ingår i priset.

Avgift:   4-7 år    350 kr/person

För sk ”Ledarbarn” (våra Familjescouter). Scoutkåren ordnar eget program. Tygmärke, mat och plats ingår.

Sista anmälningsdag är  4 maj !
Anmälan görs här   >>

scoutiwood_135x55