tis
Internationella \nSankt Georgsdagen
Apr 23 heldag

Sankt Georg, Sankt Örjan eller Sankt Göran är alla världens scouters skyddshelgon och sägnen berättar om Sankt Göran som dräper draken och räddar prinsessan. Helgonet vill man ska symbolisera hur den starke beskyddar den svage från världens ont.

Saint Georges Day firas över hela världen den 23 april, inte minst av scouter. Brämhults Scoutkår firar på det scoutmöte närmast i tid vilket läggs ut varje år i kalendern.

Sankt Georgsfirande
Apr 27 kl. 10:00 – 12:00

Alla åldrar. Märkesutdelning och invigning med halsduk (för de som inte redan har).

Utflykt
Maj 11 kl. 10:00 – 12:00

Alla åldrar: Utflykt till ett trevligt naturområde. Mer info kommer.

tis
Styrelsemöte
Maj 14 kl. 18:00 – 20:00
Hajkförberedelser & Det stora glasskalaset
Maj 25 kl. 10:00 – 12:00

Alla åldrar.

fre
Vårhajk
Jun 7 – Jun 9 heldag

Alla åldrar.

Sommarlägret Scoutiwood
Jul 27 – Aug 3 heldag

Massor av sommaräventyr på lägergården Apelhult i Rydal, Marks kommun.

Brämhult Scoutkår delar lägerplats med andra kårer. Scoutkåren bor, lagar mat över öppen eld, äter, badar och har kul tillsammans. Dagsaktiviteter tillsammans med andra scouter runt om på lägerområdet. Totalt deltar många hundra scouter från västra Sverige.

Mer info, priser och anmälan kommer inom kort.

4-7 år: 30/7 – 1/8
8-11 år: 27/7 – 3/8

Scouternas fredsdag och 100 % scout @ Hela Sverige
Sep 21 heldag
World Thinking Day / Founders Day
Feb 22 heldag

Den 22 februari, World Thinking Day, firas av scouter världen över som en scoutdag.

Den dagen var både Lord och Lady Baden Powells födelsedag. Lord Baden-Powell föddes 1857 och hans hustru Olave 1889. Ända sedan 1924 har den här dagen firats som en dag då vi tänker på våra scoutkamrater jorden runt och på scoutrörelsens grundare.

tor
Internationella \nSankt Georgsdagen