Succé med prova-på-dag

REKORDMÅNGA VILLE PROVA SCOUTING

Drygt 70 barn och vuxna hörsammade Brämhults Scoutkårs inbjudan till ett prova på möte 10 september 2016. Med stationer som bågskytte, sjukbår, livlina, eldning, pet-flaskraket, blåsrör och så vidare, gavs barnen möjlighet att pröva ett urval av det scouterna gör.

– Vi annonserade i social medier, medverkade i kommunens evenemangskalender, fick en artikel i en lokaltidning och medverkade i ett postat flygblad vilket gav många nya medlemmar till scoutkåren, säger Erik Johnson, ordförande i scoutkåren.

Scouting växer igen och det med besked. I en tid där många är inne är nyfikenheten stor på det äventyr som friluftslivet erbjuder.

– Vi träffas en lördag i månaden mellan klockan tio och ett och lunch ingår. Många uppskattar att man äntligen kommer ut i skog och natur på ett familjeäventyr. Men också att lunchen är klar, fortsätter Erik Johnson.

För mer information se www.bramhultsscoutkar.se